Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ



'Ενα όνομα τύπου 'Ανω Μακεδονία,Νέα Μακεδονία δεν έχει διαφορά από την Μακεδονία.Γιατί ? Γιατί τα κράτη δεν προσδιορίζονται με γεωγραφικούς προσδιορισμούς αλλά με εθνικούς.Η Γερμανία λέγεται Γερμανία γιατί κατοικείται από Γερμανούς.Η Αλβανία από Αλβανούς,η Ελλάδα από 'Ελληνες.Εάν λοιπόν πάρουν το όνομα που μας λένε θα είναι και "επιτυχία".'Ανω Μακεδονία ! Αυτό το κράτος που θα λέγεται 'Ανω Μακεδονία εθνικά από τι θα κατοικείται ? Θα κατοικείται από Μακεδόνες ?
Η σύνθετη ονομασία επειδή δεν υπήρχαν γεωγραφικοί προσδιορισμοί δεν είχε κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να εκχωρήσει όλα όσα γεωπολιτικά και ιστορικά ανήκουν στο Ελληνικό 'Εθνος που συγκεκριμένα είναι ο νόμιμος και μοναδικός κτήτορας του ονόματος της Μακεδονίας.
Για να υποστηρίξουν λοιπόν αυτή τη θέση οι θιασώτες της αριστερής κουλτούρας οι οποίοι ήδη από πολύ παλιά ήταν συνεπέστατοι όταν μιλούσαν για Διεθνή Μακεδονία,διότι ο Κομμουνισμός και η Αριστερά είναι συνεπείς στις ανθελληνικές τους θέσεις.
'Ηδη από το 1924 μιλούσαν για Διεθνή Μακεδονία και μετά έχουμε την 5η ολομέλεια,μετά έχουμε δημοσιεύματα μέχρι το 1963.Τότε σταμάτησαν να το λένε γιατί έβλεπαν ότι δεν περνούσε και τώρα το επανέφεραν.Για να μπορέσουν λοιπόν να στηρίξουν αυτή τη θέση είπαν : "Μακεδονία.Καλά για ένα όνομα θα κάνουμε έτσι " ? Αυτή ήταν η λογική που ακούστηκε.Βεβαίως για ένα όνομα θα κάνουμε έτσι και χειρότερα ! Εδώ οι 'Αγγλοι σηκώθηκαν και πήγαν να πολεμήσουν για κάτι νησιά που δεν ήξεραν καν που βρίσκονται,τα Φόλκλαντ.Δε θα πολεμήσουμε εμείς για το προαιώνια ελληνικό έδαφος και όνομα της Μακεδονίας ? Δεν θα αγωνιστούμε ? Και ο λόγος που θα αγωνιστούμε είναι ο συναισθηματικός και ο ιστορικός παράγοντας.Πέρα από αυτό όμως είναι και ο γεωπολιτικός παράγοντας,διότι το όνομα συνεπάγεται με γεωπολιτικές διεκδικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου